Affaldet viser vores vaner

Affaldet viser vores vaner

Hvis du besøger Houseshakes hjemmeside finder du vores første bud på produkter som kan være med til at gøre din hverdag mere bæredygtig. Vi har aldrig været i tvivl om, at vi ønskede at være med til at gøre en forskel på den bæredygtige dagsorden, men vi har været på en rejse for at blive klogere på, hvordan vi bedst kan være med til at ændre på danskernes vaner i forhold til de bæredygtige valg. Vi tror på, at det er et spørgsmål om at ændre på vores vaner, men vi tror også på, at for at ændre vores vaner, så skal vi alle sammen let kunne se, mærke, forstå og opleve konsekvensen af ikke at ændre på vanerne i forhold til at handle bæredygtigt eller ej.

Der, hvor vores bevidsthed for alvor startede omkring vores indflydelse på genbrugelighed, minimere madspild og brugen af bæredygtige produkter var da vi måtte få vores ganske almindelige skraldespand byttet ud med en mindre container for at kunne rumme vores hverdags affald. Vi skiftede fokus til nu at reducere vores affald i hverdangen, så vi kan komme ned i størrelse igen. Vi ønsker simpelthen at reducere vores hverdags affald. Vi tænker derfor over, hvad vi smider ud af mad, hvordan vi sorterer vores affald, så plastic, pap og lignende ikke er en del af restaffaldet, men også på hvordan vi kan inddrage de
bæredygtige hverdagsprodukter mere og mere, så de lige så stille tager over i vores hverdag. Vi bruger blandt andet genbrugelig køkkenrulle, hvilket betyder at vi ikke smider mange stykker køkkenrulle ud hver dag. Dette simple valg betyde, at vi er med til at påvirke biodiversiteten så vi kan bevare vores skove.

Men vi forstår, at det tager tid at ændre vaner. Det er derfor vi med HouseShake vil give et nemt og prisbevidst alternativ til konventionelle produkter af fx plastik.

Vores simple budskab er, at vi alle må gøre noget. Vi må bruge den viden vi allerede har i forhold til hvordan vi begrænser klimaændringer og reducerer konsekvenserne. Vi må gøre noget for de kommende generationers skyld. Klimaændringerne påvirker alting, men vi kan alle gøre noget for at stoppe det og derfor bliver vores hverdagsvalg meget vigtige.

 

HouseShake Teamet <3

Back to blog